Илиана Раева спечели наградата „Жена на десетилетието” в областта на спорта. На специална бляскава церемония в столицата тя получи наградата си от друг голям шампион – Йордан Йовчев.

Водещи на събитието бяха Орлин Павлов и Алекс Богданска.

Останалите номинации в категорията бяха Мария Гроздева, Ивет Лалова и Станка Златева.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика беше в компанията на, както самата тя ги нарича, „моите златни момичета”. Илиана Раева беше подкрепена на церемонията от предишния ансамбъл по художествена гимнастика, който спечели десетки медали на международни състезания. На церемонията присъства и дъщеря й Славея Сиракова.

През последното десетилетие Илиана Раева отдаде сърцето и живота си на българската художествена гимнастика. Стана треньор на световни шампионки (Монпелие 2011 г). Тя е инициатор и създател на първата Световна купа в София, която ще има издание за 9-ти пореден път тази година, и която купа след дълги години доведе световния елит в София. Тя успя да организира със своя екип и световно първенство, за която организация получи поздравления от най-големите институции в страната ни, както и поздравления от цял свят. Благодарение на тази впечатляваща организация получихме скоростно още едно домакинство за световно първенство през 2022 година в София, припомнят от страницата на БФХГ във Фейсбук.

На 18-ти януари 2019 г. централата на ФИГ официално потвърди участието на г-жа Илиана Раева, президент на Българска федерация по художествена гимнастика, в Лидерски форум за жени в гимнастиката.