Българската федерация по гимнастика зае шесто място в топ 10 на селекцията на Международната федерация по гимнастика в годишната класация за най-добър организатор на състезания, стана ясно на среща на изпълнителния комитет на ФИГ. 11 федерации ще получат сертификат, а България е на шеста позиция в класацията за 2018 година, съобщават от БФХГ. 

Както е известно, през миналата година София беше домакин на световно първенство по художествена гимнастика и на Световна купа по художествена гимнастика.

Лидер в класацията на ФИГ е Азербайджан. Случайно или не тази година в Баку ще се проведат световното и европейското първенство по художествена гимнастика и Световна купа по художествена гимнастика. 

От ФИГ уточняват, че за определяне на топ 10 на най-заслужилите федерации за миналата година са взети под внимание определени критерии за организиране и участие в събития под егидата на ФИГ. 

След Азербайджан в подреждането следват Португалия, Русия, Австралия, Беларус, БЪЛГАРИЯ, Япония, осмото място делят Германия и Франция, а на десета позиция са Великобритания и Испания.

Следващото заседание на Изпълкома на ФИГ ще се проведе от 30 април до 1 май в Санкт Петербург (Русия)./БТА