Поредно голямо признание получиха момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика и треньорът им Весела Димитрова. Симона Дянкова /капитан на отбора/, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова вдигнаха Купата на победата за отбор на месец септември в анкетата на Пресклуб „България“.

Това е 23-ти трофей за ансамбъла, откакто през 2001 г. наградата за първи път бе връчена на състезателките от най-красивия спорт. Златните момичета спечелиха 18 гласа от участвалите в анкетата 21 спортни медии и редакции за отличното представяне на Световното първенство в Баку – бронзов медал в многобоя и сребърен медал в съчетанието с 5 топки. 2 гласа получи БК Монтана 2003 /жени/, спечелил за втори пореден път Суперкупата на България, а ПФК Лудогорец има 1 глас, независимо, че не бе сред номинираните отбори.

При треньорите Весела Димитрова убедително спечели с 16 гласа, след нея са Александър Луканов /личен треньор на Самуил Донков/ с 3 гласа, а по 1 глас имат Иван Иванов /старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести/ и Хоел Арате - старши треньор на националния отбор по бокс.

Момичетата и Весела Димитрова им благодариха сърдечно за наградите и изразиха надежда да продължат да радват България и през 2020, като спечелят повече златни медали на Световните купи, на Европейското първенство и на Олимпиадата в Токио.