Името на 41-годишната в момента бивша лекоатлетка Марион Джуонс има своето запазено място в спортната история.

Една от най-талантливите лекоатлетки, голямата звезда на Олимпийските игри в Сидни през 2000-а година и един от най-известните спортисти, разкрил употребата на забранени субстанции.

Шестмесечен престой в затвора за лъжесвидетелстване след като признава, че е взимала допинг и е излъгала в съда за това - краят на 2007-а година е жесток за известната спринтьорка.

Налага се Джоунс не само да върне спечелените пет медал от Игрите в Сидни – три златни и два бронзови, но и да обяви финансов банкрут.

А началото на 2007-а е доста по-щастливо.

На 24-и февруари Марион Джоунс се омъжва за атлета от Барбадос Обаделе Томпсън на тайна церемония.

Това е втори брак за лекоатлетката, която между 1998-а и 2002-а година е омъжена на гюлетласкача Си Джей Хънтър.

През 2003-а Марион ражда син от тогавашния си партньор - спринтьора Тим Монтгомъри.

Лекоатлетката обаче среща мъжа на живота си – Обаделе Томпсън и точно на 24-и февруари 2007-а двамат сключват брак. През юни същата година се ражда синът им. През 2009-а Джуонс дарява съпруга си и с дъщеря.

Двамата с Обаделе са заедно и до днес, като Марион живее със съпруга и трите си деца в Тексас.

Години след излизането си от затвора бившата звезда на леката атлетика сподели в интервю за BBC, че урокът, който е научила е по-тежък от времето зад решетките.

Между 2010-а и 2011-а Марион Джоунс се върна към първата си страст баскетбола и игра два сезона в женската НБА, но след това окончателно приключи състезателната си кариера.