Осмият благотворителен търг на Дарик радио, „Ники Кънчев шоу“, Спортно шоу Гонг и Gong.bg събра внушителните близо 30 000 лева, които по традиция ще бъдат използвани за благотворителни цели. Днес събраните средства бяха дарени на сдружение „Аутизъм днес“ и фондация „Нашите недоносени деца“.

Официалната церемония по връчването на чековете се състоя тази сутрин в резиденцията на датския посланик у нас н. пр. Сьорен Якобсен, който бе патрон на последното издание на търга.

„Благодаря на организаторите, че бях поканен да стана част от тази чудесна инициатива. Благодаря ви също, че сте тук. Радвам се, че съм част от това нещо и успях да помогна, колкото и малък да беше моят принос. Идвам от държава, в която се стремим да помагаме по всякакъв начин на децата, защото децата са нашето бъдеще и ключът към нашето развитие‘, сподели Якобсен.

Посланикът на Дания у нас се оказа ревностен привърженик на английския гранд Ливърпул, но все пак прие специален подарък от официалния фенклуб на Арсенал в България.

Фенклубът на „артилеристите“ у нас бе един от дарителите в търга, а специалните билети, предоставени от организацията бяха купени за повече от 800 лева. Двамата щастливци, закупили пропуските за „Емиратс“ ще могат да се насладят на групово посещение на двубоя от Висшата лига срещу Стоук Сити в началото на април. Те ще имат възможност да се срещнат и с част от любимците си на живо.

Шалът с цветовете на Арсенал бе връчен на г-н Сьорен Якобсен от председателя на фенклуба на „топчиите“ у нас Георги Стоянов.

В същото време Велислава Цолова от сдружение „Аутизъм днес“ обясни за какво ще бъдат изразходвани голяма част от средствата. Те ще бъдат вложени в ремонта на изграждащия се нов модерен център на територията на град Плевен. Друга сума пък по традиция ще бъде използвана за обучението на специалисти.

От фондация „Нашите недоносени деца“ пък уточниха, че събраните средства ще бъдат вложени в закупуването на специална апаратура, която освен в болници в столицата, ще бъде дарена и в такива в провинцията.

Двете организации получиха по 14 610 лева.

Организаторите на търга в лицето на Ники Кънчев и програмния директор на Дарик радио Константин Вълков пък получиха специални картини, рисувани от дечицата, на които сдружение „Аутизъм днес“ помага.