Джъд Тръмп започна много силно участието си на Мастърс турнира в Лондон, след като отстрани на осминафиналите с 6:4 фрейма Стивън Магуайър. По този начин Асото в колодата се класира за четвъртфиналната фаза на надпреварата. 

Първият фрейм бе изключително драматичен, като двамата играчи направиха по един халфсенчъри брейк. Тръмп осъществи серия от 60 точки, но тя се оказа недостатъчна, защото Магуайър със своите 61 точки поведе с 1:0 фрейма. 

Двамата продължиха да демонстрират високо ниво на игра и във втората част, но ролите се размениха. Шотландецът направи нов халфсенчъри брейк от 60 точки, ала тогава дойде ред на Тръмп, който без бляскава серия успя да изравни резултата 1:1. 

За сметка на това Асото направи два халфсенчъри брейка от 50 и 55 точки в третия фрейм, с което поведе с 2:1. Магуайър направи нов халфсенчъри брейк от 54 точки в четвъртия фрейм, но го загуби и Тръмп дръпна с 3:1. Серия от 69 точки пък му даде преднина от три фрейма.

Последва много силна игра от Стивън Магуайър. Той направи последователни серии от 92, 74 и 56 точки, с което докара резултата до 4:4.  Шотландецът вече виждаше как се завръща в мача и осъществява обрат, но до края на срещата успя да отбележи в своята карта едва 10 точки. 

В деветия фрейм соловото изпълнение на Тръмп и халфсенчъри брейка от 60 точки се оказаха достатъчни за 5:4 в полза на англичанина. 

Асото в колодата не бе докрай убедителен в десетия фрейм, но с малки серии успя да го измъкне, а по този начин и да си осигури участие на четвъртфиналите на надпреварата.
На четвъртфиналите съперник на Джъд Тръмп ще бъде победителят от мача между Нийл Робъртсън и Марко Фу.