Звездите на българския ММА, сред които Любомир Симеонов и Станислав Недков, заявиха в един глас, че родните бойци не получават никаква подкрепа от държава. Въпреки че носят големи успехи на страната и прославят името й.

Стъки, Гребеца, както и близнаците Румен и Росен Димитрови признаха, че няма осигурена зала, в която да се подготвят, а всеки тренира „кой където намери”. Родните бойци тренират в частни зали благодарение единствено на спонсорите си.

„Не са много спортовете, носещи успехи на България. Гледаме как един национален отбор по футбол не може да се класира за Европейско първенство, да не говорим да се бори за нещо на такъв форум, а ще строят нов стадион. След като вече си има такъв”, коментира Станислав Недков по време на раздаването на годишните награди на Максфайт и Българската федерация по смесени бойни изкуства за 2011 година.

ММА звездите: Прославяме България, нямаме една зала, а футболът с нов стадион

източник: снимки: Gong.bg, Румен Пенчев

„Ние прославяме България, а нямаме една зала”, добави още Стъки, който е първият българин с победа в най-високото ниво на ММА света – UFC.

„Нека журналистите не обръщат гръб на нашия спорт, а да помагат с каквото могат, защото държавата не помага”, каза още съпругът на Юлиана Дончева.