В среща от втория кръг в категория до 75 килограма на световното първенство по бокс за аматьори Младен Манев /България/ загуби по точки от Константин Буга /Германия/ - 1:12 точки, и отпадна от шампионата. Така 21-годишният Манев, наричан „Нинджата”, вече е третият български национал, който е между зрителите в Милано. Останалите двама български национали, които приключиха участието си в 15-то световно първенство по бокс в Милано, са Симеон Бунарджиев /категория до 60 килограма/ и Симеон Чамов /до 64 кг/.

24-годишният Буга, който е етнически руснак от Казахстан, доминираше и през трите рунда на мача с Манев и безпроблемно победи.

„Буга се боксира изключително концентрирано и добре играеше от дистанция”, заяви след срещата старши треньорът на германския национален отбор Роланд Кубат.

Във вечерния сеанс излиза капитанът на българския национален отбор Детелин Далаклиев, който в категория до 54 килограма ще се боксира с Ендрю Селби /Уелс/. На полуфинала на европейското първенство в Ливърпул през есента на миналата година Детелин Далаклиев победи Ендрю Селби със 7:0 точки.