Българинът Младен Манев загуби по точки от украинеца Сергей Лапин в полуфинална среща в категория до 75 килограма на големия международен турнир по бокс „Феликс Щам“, който се провежда във Варшава.

Мачът бе изключително оспорван, като след първите два рунда украинецът водеше с една точка. Младен Манев тръгна решително в атака, но буквално в последните секунди на боя на два пъти му падна предпазната гума от устата и реферът даде официално предупреждение на Манев. Това наклони везните и в крайна сметка съдиите точкуваха 13:11 точки за Сергей Лапин.

Така Младен Манев остана с бронзов медал в категория до 75 килограма на големия международен турнир по бокс, носещ името на легендарния полски треньор Феликс Щам, водил „дружина полска“ на много олимпиади.

Тази вечер Александър Александров /България/ ще се боксира на финала в категория до 49 килограма с Азамат Исакулов от Казахстан. Александров достигна до финала на турнира „Феликс Щам“ след две победи по точки над Пьотър Дура /Полша/ в първата си среща и над Чарли Едуард /Англия/ на полуфиналите.