Обещаващият млад талант по снукър Поо Чинг-чиу починал, след като изпаднал в безсъзнание по време на тренировка в Спортния институт в сряда.

18-годишният състезател от Хонконг издъхнал по време на тренировъчна сесия и бил изпратен незабавно до болница Prince of Wales, където лекарите потвърдили смъртта му, като все още не е ясна причината за трагичния инцидент със злощастен край.

Смъртта му бе потвърдена от Спортния институт, който обяви в свое изявление в сряда вечер, че „скърби дълбоко и е тъжен“ да научи за смъртта на елитния състезател.

 „Чинг-чиу беше обещаващ млад талант. Той взе стипендия за професионален състезател на HKSI през 2019. Внезапната му смърт е огромна загуба за света на билярда. HKSI изказва съболезнования на семейството на Чинг-чиу и ще окаже пълна подкрепа на най-близките му в тези трудни времена. Ще окажем подкрепа и на съотборниците му“, се казва в изявлението.

Поо стана трети на турнира по снукър до 21 г. в Хонконг през януари и представи града на Световните шампионати до 18 и 21 г. Той спечели и бронзов медал на Световното до 16 г. през 2017.

От Съвета на Хонконг за контрол в билярда заявиха, че професионалните тренировки не са твърде изморителни и, че HKSI провежда редовни физически прегледи на състезателите си. /БГНЕС