След като в неделя стана ясно, че вратарят на националния отбор на Южна Африка по футбол Сензо Мейива е бил застрелян в дома си, още една трагична новина от спортния свят.

Талантливият бейзболист от професионалната лига в САЩ Оскар Таверас е загинал при автомобилна катастрофа в своята родина, Доминиканската република.

22-годишният бейзболист е карал своя Шевролет Камаро на магистралата между плажовете Сосуа и Кабарет в Пуерто Плата, когато се е случил трагичният инцидент.

„Той нямаше документи у себе си, но тялото му бе идентифицирано от членове на семейството“, заяви Диего Пескуейра от транспортното министерство.

Заедно с Таверас в катастрофата е загинала и 18-годишната му приятелка Едилиа Арвело.

От клуба на Таверас изразиха емоциите си чрез своя акаунт в Туитър: „Всички ние сме шокирани и много тъжни заради загубата на един от най-младите членове на семейството на Кардиналс.“

Босът на МЛБ Бъд Селиг сподели: „Всички ние сме шокирани от тази сърцераздирателна новина. Оскар, млад член на бейзболното семейство, беше още в началото на прекрасна кариера.“

Доминиканецът играеше своя първи сезон в Сейнт Луис, с който стигна до полуфиналите на първенството, където тимът му загуби от Сан Франциско Джайънтс.