Жестока новина разтърси футболния свят. Вратарят на националния отбор на Южна Африка Сензо Мейива беше застрелян тази вечер в дома си при въоръжен грабеж, съобщават местните медии. 

Група от седем маскирани и въоръжени мъже са нахлули в дома му и докато стражът се е опитвал да ги спре, те го простреляли многократно. Футболистът е починал на път за болницата в Йоханесбург. 

Извършителите са успели да избягат преди пристигането на органите на реда. От полицията са обявили награда, равняваща се на 8500 паунда, за всеки който даде информация, помагаща за залавянето на убийците. 

Сензо Мейива си отиде от този свят само на 27 години. През последната година той се беше утвърдил като вратар номер едно на националния отбор на "бафана бафана". Той участва и в последните квалификации за турнира за Купата на африканските нации и не допусна гол. 

Футболистът играеше за местния Орландо Пайрътс и само по-малко от 24 часа по-рано беше на вратата на тима си в мача с Аякс Кейптаун. Всички свързани с футбола в страната са съкрушени от новината и изказаха съболезнования на семейството. 

За съжаление, подобни инциденти в Южна Африка са доста чести. Миналата седмица беше осъден на пет години затвор параолимпиецът Оскар Писториус за убийството на приятелката си Реева Стеенкамп. Той твърдеше, че я е сбъркал именно за крадец, който се промъква в къщата му.