Митко Ценов ще се съсредоточи върху бяганията на 1500 метра и през зимата, и през лятото, обяви самият той след старта на 3000 метра стипълчейз от световното първенство по лека атлетика.

Митко Ценов остана далеч от финала на 3000 м стипълчейз в Лондон

"През цялото време се чувствах много свеж, но изглежда не съм толкова подготвен и зареден като цяло да бягам под 8:20 минути. Дори сега, след самото бягане, пак съм свеж. Мисля, че като цяло това е моя вина. Тръгнах да водя, защото целта с треньора ми беше да опитам да тръгна на 2:50 минути на километър за горе-долу резултат около 8:25 минути. Но като ме минаха, не се усетих свеж, за да тръгна с групата. Мога да поддържам темпото, но нямам силата да вдигна за финален спринт. Уча се от грешките и се надявам да ставам по-добре. Бягам по-слабо, откакто бях младша възраст. За следващата година ще сменим изцяло - ще бягам 1500 метра. Ще разчитаме малко повече на скорост. Може и да пусна един старт на стипъла, но специално ще се готвя на 1500 метра и за зима, и за лято", каза той, за bgathletic.com.

Ден 3 на Световното в Лондон – Програмата за 6 август

Ценов завърши на 12-о място във втората квалификационна серия на дисциплината 3000 метра стипълчейз от световното първенство по лека атлетика в Лондон, Англия. Българинът финишира с време 8:45.21 минути./ БТА