Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова коментира класирането си за полуфиналите на 100 метра на Световното първенство в Лондон, както и очакванията си за бягането на 200 метра.

"Преди около две години се пренасочих към 200 метра, на 100 метра имам право да участвам, след като съм си покрила норматива, те са завишени, но има рекорден брой участници. Нивото в атлетиката се вдига все повече и повече, на 100 метра е подготовка за 200-те метра, търся вариант да направя най-доброто бягане тук в Лондон на световното първенство", коментира Лалова.

"Утре съм в първия полуфинал, оценявам своя труд, който съм положила, зная че и хората ме подкрепят. Не е лесно да се бяга до атлетка като Окагбаре, до нея аз изглеждам като момиченце, водих се по нейния ритъм, днес при тези непозитивни условия видях, че съм готова за бягането на 200 метра", добави Ивет.

"Благодаря за подкрепата, хората са моят мотор, моята мотивация, да излизам с този флаг (показва флагът на България)", каза още българската лекоатлетка.