При слаб зрителски интерес стартира Световната купа по художествена гимнастика в Арена Армеец София. Началото на надпреварата бе дадено в 13.00 часа. Турнирът, който се провежда за втора поредна година в България, започна с изпълненията на най-силните в света индивидуалистки. Сред тях е и най-добрата родна гимнастичка в момента Силвия Митева, както и световната и олимпийска шампионка Евгения Канаева от Русия. Националката е със стартов номер 6 в обръч. Веднага след нея на килима ще излезе и другата ни представителка Мария Матева на топка.

Вероятно заради рания час и работния ден (петък) зрителският ентусиазъм ще се засили по-късно днес.

Официалното откриване на Световната купа ще се проведе от 17.50 часа, като се очаква за церемонията да пристигне министър-председателя на България Бойко Борисов.

Веднага след откриването ще стартира надпреварата при ансамблите, където българският тим ще се бори за защита на титлата си от миналата година. Единствено ансамбълът на Русия не пристигна в София, но всички останали най-силни тимове ще вземат участие в състезанието.

Входът за днешния ден от програмата е свободен, като билети ще има само за финалите в събота, които са насрочени за 16.00 часа.