Най-добрата ни състезателка по художествена гимнастика изрази задоволството си от спечеления бронзов медал на лента от Универсиадата в Казан. Грацията ни сподели, че е очарована от организацията на големия спортен форум за студенти, който се проведе в Казан.

„Това наистина е едно огромно състезание и е много жалко, че в България хората не могат да го разберат. Може би е по-силно и от световно първенство. На Универсиадата участваха най-добрите представители на страните, защото много държави използват университетския спорт, за да развиват високо спортно майсторство. Използват го за подготовка за Олимпиадата в Рио де Жанейро. Това са основните им претенденти за медалите“, сподели Митева.

Грацията ни разкри и своите впечатления относно организацията на спортния форум: „Във всяко едно отношение организацията им беше много по-добра от Олимпиадата в Лондон. Всяка една държава се отнася абсолютно отговорно към Универсиадата.“

„Конкуренцията в турнира по художествена гимнастика беше много голяма. Може би единствено най-добрите състезателки на Азербайджан ги нямаше, защото са малки. Беше тежко състезание. За нас това беше първо състезание за втората половина от сезона, имаше доста грешки, включително и аз направих. Радвам се, че успях да спечеля първия си медал от Универсиада и последния“, коментира още Силвия Митева.