Бившата гимнастичка Силвия Митева изрази мнение, че художествената гимнастика се развива като спорт и добави, че нивото е такова, че състезателките нямат право на грешки.

Грацията говори по време на Световната купа в София и сподели, че е  различно надпреварата да се наблюдава като зрител и като съдия. През 2015-а година Митева бе арбитър.

„Наистина е различно да гледаш като съдя и като зрител. Всички държави работят много и конкуренцията става голяма. Спортът се развива и нямаш право на никакви грешки. Сега има доста отсъстващи на Световната Купа, сравнено с преди Олимпиадата през 2012-а година. Още е рано, преди Олимпиадата мисля, че има Европейско, но почти всички са готови“, започна Митева пред БНТ.

„Това, което вкарваше мен във форма, докато бях активна състезателка, бяха участията в състезания. Сега много е сгъстена програмата и затова някои гимнастички пропускат състезания. Всеки треньор си преценява къде да участва неговата състезателка“, каза още Митева.

„Кудрявцева, шапка и свалям, че се възстанови от травмата. Личи, че леко е изостанала, но е в добра форма и мисля, че за Олимпиадата ще е както трябва“, добави Митева.