Старши треньорът на националния отбор по бокс Михаил Таков определи предстоящия турнир „Странджа” като едно малко Световно първенство. „Това състезание така, както е направено и според поканените е като едно малко Световно първенство. От много време турнирът не е правен в София и ще бъде радост за любителите на бокса. Ще бъде и предизвикателство за повиканите в националния отбор да покажат на какво са способни и да вървят напред в подготовката си за квалификациите за Олимпийските игри”, коментира пред Гонг Михаил Таков.

Турнирът „Странджа” ще се проведе в зала „Универсиада” в София от 22 до 25 февруари. До момента 29 държави са подали заявки за участие в надпреварата. От утре боксьорите ни започват съвместни тренировки с турските национали.

„Подготовката тече нормално, въпреки атмосферните условия и студа. Влязохме в новата ремонтирана зала благодарение на Министерството и председателя на федерацията. Момчетата са здрави. Вчера пристигна една част от турския отбор и от утре започваме съвместни тренировки с тях. Очакваме и други отбори, с които ще правим съвместни тренировки. Съставът е по-разширен. Ако имаме колебания в някои категории,ще има спаринг между състезателите кои да участват на турнира. Лошото е, че в други категории търся момчета”, заяви още Мишо Таков.