Българинът Михаил Ганев загуби с 0:8 точки от американеца 22-годишния Джейдън Майкъл Кокс (САЩ) в мача за бронза в категория до 86 килограма свободен стил на Световното първенство в Париж.

Световният шампион от Москва 2010 Михаил Ганев премина успешно през репешажите, но не успя да вземе първи медал за България в надпреварата.

Ганев стартира с успех с 6:2 над Карлос Артуро Мендес (Колумбия), но на осминафиналите падна с 1:8 от Борис Макоев (Словакия) .

В последствие, обаче, натурализираният руснак Макоев стигна до финала и изтегли Ганев до репешажите да бронза. В тях той започна с убедителен успех с технически туш с 10:0 точки над Рашид Уриби (Мароко), а в решаващия мач българинът надделя над панамериканския шампион Юриески Торебланка Кералта (Куба) с 6:4.

32-годишният Ганев изоставаше с 3:4, но 5 секунди преди края на схватката реализира успешна атака и взе 2 точки. От щаба ха кубинците обжалваха, но без успех.

България остана без отличие след схватките от класическия стил при мъжете и при жените в първите четири дни от шампионата. /БТА