Българинът Владимир Дубов ще излезе на тепиха тази вечер срещу монголеца Бехбаяр Ерденебат в мача за бронза в категория до 57 килограма свободен стил на Световното първенство в Париж.

Дубов стартира с две победи с технически туш с по 10:0 точки над Хуан Рубелин Рамирес Белтре (Доминиканска република) и над Дживи Давидови (Италия), на четвъртфиналите надделя над Сунгвон Ким (Република Корея) с 8:3 пункта.

На полуфиналите, обаче, българинът загуби с 2:7 точки от азиатския шампион Юки Такахаши (Япония).

Дубов се стреми към трето отличие от Световни първенства в кариерата си след среброто от Будапеща 2013 и бронза от Лас Вегас 2015.

Ерденебат също има бронз от шампионата в Лас Вегас.

Владимир Дубов ще се бори за бронз на Световното

Световният шампион от Москва 2010 Михаил Ганев също ще се бори за бронз в категория до 86 килограма, след като премина успешно през репешажите.

Ганев стартира с успех с 6:2 над Карлос Артуро Мендес (Колумбия), но на осминафиналите падна с 1:8 от Борис Макоев (Словакия) .

В последствие, обаче, натурализираният руснак Макоев стигна до финала и изтегли Ганев до репешажите да бронза. В тях той започна с убедителен успех с технически туш с 10:0 точки над Рашид Уриби (Мароко), а в решаващия мач българинът надделя над панамериканския шампион Юриески Торебланка Кералта (Куба) с 6:4.

32-годишният Ганев изоставаше с 3:4, но 5 секунди преди края на схватката реализира успешна атака и взе 2 точки. От щаба ха кубинците обжалваха, но без успех и така в спора за отличието довечера българинът ще се изправи срещу 22-годишния Джейдън Майкъл Кокс (САЩ), бронзов олимпийски медалист от Игрите в Рио 2016.

България е без отличие след схватките от класическия стил при мъжете и при жените в първите четири дни от шампионата. /БТА