Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще връчи купата на шампиона и ще награди призьорите от мини Световното първенство по футбол за ученици - 2010 г.

Церемонията по награждаването ще бъде на 30 май, неделя, от 13,30 ч. в комплекс "Спортна София". След нея официално ще бъде закрита и националната кампания на МФВС и БСТ "Аз обичам спорта". Очаква се да присъстват представители на Столична община, посланиците на страните - участнички в шампионата.

В днешните четвъртфинални двубои Мексико /55-то СОУ/ победи САЩ /27-мо СОУ/ с 2:1, Япония /СМГ/ падна от Чили /170-то СОУ/ с 0:3, Аржентина /57-мо СОУ/ спечели над Австралия /142-ро СОУ/ с резултат 3:1. След дузпи Бразилия /22-ро СОУ/ победи Парагвай /4-то СОУ/ с 4:2, като в редовното време срещата завърши 1:1.

Полуфиналните мачове между Мексико /55-то СОУ/ - Бразилия /22-ро СОУ/ и Аржентина /57-мо СОУ/ - Чили /170-то СОУ/ ще се играят утре, 30 май, от 10,00 ч. Мачът за трето място ще започне в 12,00 ч., а финалната среща в 12,45 ч. на футболните игрища на комплекс "Спортна София".

Мини Световното първенство по футбол се организира под егидата на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова по инициатива на посолството на Южна Африка в България и Министерството на физическото възпитание и спорта.

Съорганизатори и партньори са посолствата на страните - участнички Холандия, Германия, Австралия, Алжир и др., Министерството на образованието, младежта и науката, Българският спортен тотализатор, Българският футболен съюз, Българската национална телевизия, Българската спортна федерация за деца, лишени от родителска грижа и спонсорите.