Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков награди с почетен плакет за приноса му в дипломатическите отношения между двете страни посланика на Япония в България Н. Пр. Цунехару Такеда. Мандатът на г-н Такеда изтича в началото на следващия месец.

На церемонията в кабинета на министъра присъстваха депутатът Александър Ненков и съветникът на Нейков - Емил Душанов, който е и треньор на националния отбор на Япония по спортна стрелба. В началото на август неговият състезател Томоюки Матсуда завоюва световните титли на пневматичен и малокалибрен пистолет.

“Работим отлично в два спорта – спортната стрелба и сумото, отбеляза министър Нейков. – Ще разчитаме на Япония и за подкрепа чрез треньори в развитието на джудото, където на последното световно първенство вашата страна спечели 6 златни медала.”

От своя страна посланик Такеда благодари на министъра за оказаната чест, на Емил Душанов за работата му в японския национален отбор по спортна стрелба и поиска подкрепа за предстоящо посещение в България на треньори по художествена гимнастика, които да черпят опит от нашите специалисти.