Бившият шампион по бокс на WBO в полусредна категория Мигел Анхел Кото взе решение да приключи кариерата си на своя 30-и рожден ден на 29 октомври 2010 г., като до тази дата ще излезе още един или два пъти на ринга.

"Десет месеца отлитат като мигове, така че смятам да участвам в още един или два боя, след което ще си тръгна завинаги от бокса", сподели пуерториканецът пред местна телевизия.

"Три пъти станах шампион и съм доволен от постиженията си", добави Кото, който наскоро претърпя второ поражение в кариерата си от Мани Пакиао.

Бившият шампион също така съобщи, че това решение е негово лично и не е наложено от семейството му.

"Ако това зависеше от моето семейство, трябваше да си тръгна преди доста години. На тях не им беше леко да наблюдават как ме бият, но това е работа, която избрах, моят способ да издържам семейство, така че те се научиха да уважават моите решения", каза Кото.

Той трябва да изиграе още един официален мач през юни 2010 г., а прощалният му бой вероятно ще се състои през есента. В момента боксьорът почива, а малко след Коледа ще поднови тренировки. Възможни негови съперници през юни са Хосе Луис Кастильо и Юри Форман.