Американският професионален боксьор Флойд Мейуедър-младши през 2015 година ще стане най-добре платеният спортист за една година благодарение на своя мач срещу филипинеца Мани Пакиао, съобщи специализираното икономическо списание Форбс, цитирано от агенция Франс Прес.

Мейуедър, чийто прякор е "Пари", ще получи минимум 150 милиона щатски долара /138 милиона евро/ за "мача на века" с Мани Пакиао, който ще получи 100 милиона долара. 

Годишният рекорд на един спортист принадлежи на бившия номер 1 в голфа Тайгър Удс, който през 2008 година спечели 125 милиона долара.

Мачът между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао, двамата най-добри професионални боксьори в момента, е един от най-очакваните в историята на бокса. Мейуедър, който е световен шампион в полусредна категория на Световния боксов съвет и Световната боксова асоциация, няма загуба в 47 мача на професионалния ринг.

Мани Пакиао, който е бивш световен шампион в седем различни категории на различни федерации, има на професионалния ринг 57 победи, 5 загуби и 2 равни мача. Мачът Мейуедър - Пакиао ще се състои на 2 май в Лас Вегас /щат Невада/ и се очаква да донесе 74 милиона долара от продажбата на 15 000 билета за вход в МЖМ Гранд Гардън Арена./БТА