Германецът Марсел Кител постигна четвърта етапна победа в тазгодишното издание на Тур дьо Франс, след като с финален спринт се наложи в днешния 178-километров етап от Перигьо до Бержерак.

Кител спря хронометрите на точно 4 часа и 1 минута, а втори със същото време се нареди сънародникът му Джон Дагенколб. Трети остана холандецът Дилан Грьоневеген.
Британецът Крис Фрум, който е водач в генералното класиране, завърши заедно с основната група и запази жълтата фланелка на лидер.

Етапът започна с откъсване на французина Ели Гесберт и сънародника му Йоан Офредо. Гесберт явно имаше доста събран адреналин, след като само ден по-рано едва не подпали хотела, в който бяха отседнали колоездачите, забравяйки кърпа върху електрически котлон. Двамата с Офредо успяха да се откъснат с аванс от 5:30 минути, но 6,8 километра преди финала бяха застигнати от групата на Кител.

За Кител това бе 13-а етапна победа в Тура в кариерата му, с което той стана германецът с най-много победи в престижното колоездачно състезание, подобрявайки рекорда на Ерик Цабел от 12 етапни успеха.

В генералното класиране Фрум води с 18 секунди пред втория Фабио Ару (Италия) и с 51 секунди пред третия Ромейн Бард (Франция).