Успех за Уран на Тур дьо Франс

Ригоберто Уран<strong> източник: Gulliver/GettyImages</strong>

Ригоберто Уран източник: Gulliver/GettyImages

Колумбиецът Ригоберто Уран спечели 9-ия етап от колоездачната Обиколка на Франция, която беше с дължина 181.5 километра от Нантуа до Шамбери. Той успя да победи представителя на домакините Уорън Баржил с фотофиниш, които бяха начело и на основната група.

Британецът Крис Фруум завърши на трета позиция в неделния етап с времето на победителя, което е напълно достатъчно да остане начело в главното индивидуално класиране. Времето на Уран е 5 часа, 7 минути и 22 секунди.

Освен Джерейнт Томас, който отпадна по-рано днес, същото сполетя още един от претендентите за крайната победа- Ричи Порти от Австралия.

Порти също падна по време на 9-ия етап, като от отбора му БМС Рейсинг заявиха, че той се е ударил в камъни от дясната страна на пътя, след което е бил откаран с линейка в клиника, но по пътя са му направени няколко шева.

Фруум води за крайната победа с време 38:26:28 часа, следван от италианеца Фабио Ару, днес 5-и, на 18 секунди. Французинът ромен Барде е 3-и в генералното подреждане на 51 секунди. 4-и пък се изкачи днешният победител Уран, който изостава на 55 секунди от водача. /БТА

Свързани материали

  • Джерайнт Томас напусна Тур дьо Франс след лошо падане в 9-ия етап Джерайнт Томас напусна Тур дьо Франс след лошо падане в 9-ия етап
  • Марсел Кисел  спечели шестия етап  от Тур дьо Франс Марсел Кисел спечели шестия етап от Тур дьо Франс
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
колоездене Тур дьо Франс

Други спортове