Марк Кавендиш може да получи нов шанс да се състезава в Тур дьо Франс догодина в опит да постигне голямата си цел, а именно 35-а етапна победа. Към момента британският спринтьор дели първото място по брой победи в Тура с Еди "Канибала" Меркс. В 7-ия етап на тазгодишната Обиколка на Франция, Кавендиш стигна до второто място, а първи линията пресече Яспер Филипсен. Във вчерашния осми етап пък Кавендиш падна тежко и трябваше да напусне състезанието със счупена ключица. Така на пръв поглед голямата му мечта бе разбита на парчета, тъй като 38-годишния спринтьор вече заяви, че това е последната му година като професионален колоездач.

Отборът на Астана-Казакстан, където и сега кара Кавендиш, ще му предложи нов договор и за следващия сезон, като това обяви директорът на тима Александър Винокуров. Той бе категоричен, че решението остава в колоездача, но ако приеме офертата, то британецът със сигурност ще участва в Тур дьо Франс и през следващия сезон.

"Искаме Марк за 2024, когато той ще получи възможност да кара за 15-и път на Тур дьо Франс и да спечели 35-ата си етапна победа", заяви Винокуров за френското издание Екип. 

"И аз претърпях фрактура на Тура през 2011, когато трябваше да карам за последен път. Не исках да спирам по този начин, хвърлих много труд и спечелих титла на Олимпиадата в Лондон година по-късно. Марк е силен човек и искаме да му помогнем да постигне голямата си цел. Всичко зависи от самия него".