След днешното извънредно Oбщо събрание на Българската федерация по бокс /БФБ/ стана ясно, че президентът Марин Димитров остава начело на централата. Той бе атакуван от журналисти, че има разминаване в броя на регистрираните клубове.

„За мен това събрание е нелегитимно, то е фарс. Министърът на спорта на 25 февруари ми даде списък с 60 регистрирани клуба. Те /разбирайте - опозицията в лицето на изпълнителния директор на застрахователна компания "Армеец" Румен Георгиев/ имаха някакъв списък с 56 клуба. Аз не съм се венчал за федерацията. Нека има четири-пет кандидати. Очаквах да спечеля по този начин. Нормално е да има недоволни. Недоволни са клубовете, които не участват в живота на федерацията”, сподели Димитров.

На въпрос дали световният шампион от Милано-2009 Детелин Далаклиев е получил паричната си премия за титлата, Марин Димитров отговори: „Няма да има проблеми за премията.”

А на въпрос, че боксьорите от българския национален отбор мизерстват с 350 лева заплата, нямат пари за витамини, ходят със скъсана екипировка, Марин Димитров отговори с въпрос: „Кой ви е казал, че заплатите са по 350 лева? Детелин Далаклиев взема 2000 лева. Има един двукратен световен шампион от Казахстан, който взима 600 долара заплата. Световната криза е навсякъде. Сегашният ни бюджет е 620 000 лева, а очаквам през 2010 година да е милион и двеста хиляди. Чакаме от министерството един милион, а останалите пари ние ще осигурим.”