По повод информацията, че Анкара е взела домакинството на София на 39-ото Европейско първенство по бокс за аматьори президентът на Българската федерация по бокс Марин Димитров каза пред БТА:

„На 28 януари Изпълкомът на Европейската конфедерация по бокс на закрито заседание взе решение с 6:4 гласа България да бъде домакин на Европейското първенство по бокс през тази година.”

„Никой няма право да отнема първенството на България. Единственият орган, който решава тези неща, е Изпълкомът на Европейската боксова конфедерация, а той не се е събирал от заседанието си на 28 януари.”

„Днешната информация от Анкара е някаква инсинуация. Или се защищават някакви интереси, не знам чии. Ние ще си търсим правата в КАС в Швейцария. Нашият адвокат още утре ще пусне жалба, ако се окаже, че има такова решение”, заяви Димитров.

София трябва да бъде домакин на 39-ото европейско първенство по бокс за аматьори, като датите, определени от БФБ и утвърдени от Изпълкома на Европейската боксова конфедерация са 10-19 юни.