Заместник председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Петрова вече е във Виена на работна среща с членовете на Техническия комитет на Европейски съюз по гимнастика във връзка с Европейското първенство по художествена гимнастика.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 29 май до 2 юни в столицата на Австрия.

На това Европейско първенство сили ще мерят националните ансамбли - девойки и индивидуално -жени. България ще бъде представена от национален ансамбъл - девойки със старши - треньор Камелия Дунавска, както и от индивидуалните ни състезателки при жените - Силвия Митева, Мария Матева и Невяна Владинова.

Старши треньор на националния отбор - индивидуално е Ефросина Ангелова. Българската делегация заминава за Виена на 28 май.

Вчера отборът представи съчетанията, с които ще представят страната ни във Виена. В продукцията "На добър час" участие взеха Мария Матева и Невяна Владинова. Силвия Митева беше на изпращането, но не взе участие в продукцията, а момичетата от ансамбъл - девойки изиграха и подготвеното си за гала - спектакъла блестящо представление като истински актриси.

На официалното изпращане имаше официални гости и публика, а накрая всички състезателки и треньорки получиха цветя и пожелания за успех и късмет на предстоящото Европейско първенство.