Международният съдия Мария Петрова сподели след контролното състезание по художествена гимнастика, в което участие взе националният ансамбъл при жените, че всички във федерацията, клубовете и щаба от специалисти, работят в една посока – вътре и извън залата.

Състезателките ни показаха новите си съчетания, с които ще гонят предно класиране през този сезон. Очакванията обаче за тях са насочени предимно за Олимпиадата в Лондон след две години, а до тогава новият ансамбъл ще се обиграва, за да постигне максимума след две години.

В контролното участваха и Мария Матева и Симона Неделкова (девойка), които заедно със Силвия Митева ще участват на състезанието в Дебрецен тази седмица.

„Да, определено ми хареса, чисти са, с настроение и самочувствие играят. Стискам палци да играят така и на състезание. Смятам, че стойностите им са абсолютно реални и максимални, което се изисква в съдийството. Има още някои неща, които трябва да довършат с тялото, просто да изчистят някои трудности, но те са едно–две - не са много. Но аз съм приятно изненадана, защото на този етап – февруари, те са в добра форма”, сподели Мария Петрова, която съдийства на контролното състезание в зала „Раковски”.

„Ние всички се надяваме, пък ще стане каквото трябва. Важното е, че всички гледаме в една посока, работи се в залата и извън нея – за една цел. Колкото до златното поколение - това са неща, които няма да се върнат, защото времената са други, поколенията са други, ситуацията в държавите е различна, светът е различен. Но важното е, че ние сме единни и гледаме в една посока”, добави гимнастичката ни от Златното поколение.