Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Гигова сподели, че е във възторг от проведената Световна купа в София, както и от представянето на нашия отбор. Тя разкри, че страната ни ще е домакин отново на състезание от този ранг още следващата година.

“Това беше една феерия, един спектакъл, който дори не сме си мислили, че ще се получи в този вид, в който го видяхме. Много съм щастлива. Организирахме един перфектен турнир, който ще се запомни, защото в България отдавна не е имало подобен спектакъл на художествената гимнастика от световно ниво. Чуждестранните тимове са доволни и много впечатлени”, сподели Мария Гигова.

“Имаме някои идеи и вече сме кандидатствали за догодина, да приемем отново Световна купа, категория А. Това е прието от ФИГ и вече може да се каже, че е факт. За по-голямо състезание в годината на Олимпиадата не можем да мислим.”

“Не можеше представянето ни да бъде по-добро, като се има предвид, че ансамбълът спечели три медала, Силвия Митева спечели абсолютно безапелационно отличия на всички уреди. Показахме възходяща художествена гимнастика, в един много добър вид, който позволява да бъдем конкурентноспособни на най-силните”, завърши президентът на федерацията ни.