Трудно за българския национален отбор световно първенство, очаква президентът на федерацията по художествена гимнастика Мария Гигова. Първенството е в Москва, от 19- 26 септември.

“Идеята ни е да представим млад отбор, който се готви за Олимпийските игри. Целта е да покажем, че имаме добри гимнастички, а не толкова да спечелим медали. В индивидуалния шампионат ще спечелят рускините, които са много талантливи, като прибавим и конкуренцията на състезателките от бившите съветски републики, става много тежко”, коментира Гигова.

Тя похвали Силвия Митева, като отбеляза, че прави най- хубавите пируети в света. “Дано да е здрава. Много качества има и Боянка Ангелова. Дай боже да се стабилизира психически и да изиграе съчетанията си чисто, а тя има много нови елементи”, допълни президентът на федерацията по художествена гимнастика. Разчита се още на Марина Стоименова, Мария Матева и Цветелина Стоянова.

Ансамбълът е на лагер във Варна до 17- ти юли. Има ново съчетание с обръчи. През август ще бъде проведено и контролното за определяне състава за световното първенство.

Мария Гигова бе гост на 30- тия международен турнир “Кюстендилско лято 2010” в Кюстендил.