Тежки дни предстоят на националния ни отбор по художествена гимнастика, поне що се касае до подготовката на тима за най-голямото състезание за годината – Световното първенство в Москва. Треньорският щаб е предвидил редица лагери у нас, които да подготвят момичетата ни.

Шампионатът на планетата ще се проведе от 19 до 26 септември в Русия, а отсега се говори, че борбата за медалите тази година ще е изключително тежка.

В понеделник (28 юни) Силвия Митева заминава на лагер на високопланинската база Белмекен. След това грацията ни ще продължи подготовката си в Русе, където две седмици ще води занимания под зоркия поглед на баща си, който е треньор по спортна гимнастика. В крайдунавския град Силвия Митева ще работи предимно за физическата си подготовка.

След това гимнастиката ни ще продължи занимания в Бургас за около месец, където се очаква да бъдат най-тежките тренировки, преди да навлезе във върхова форма за Световното първенство в Москва.

Междувременно ансамбълът ни по художествена гимнастика, воден от Илиана Раева вече проведе един възстановителен лагер в Поморие и продължава да се готви за най-важното си състезание в годината – шампионата на планетата. Ансамбълът ще бъде в София до края на този месец, а след това ще отпътува за Варна.

Целта на треньорския щаб е да смени малко обстановката около момичетата, а това в последствие да даде благоприятни резултати.

Ансамбълът подготвя и ново съчетание с обръчи. Програмата според председателя на федерацията Мария Гигова е много по-комплексна, по-добра като хореография и още по-разнообразна. “Момичетата, независимо, че са в такъв начален етап на подготовка, играят с много малко грешки. Все още се борим с някои травми, но това е ежедневие в нашия спорт. Всичко засега върви нормално”, каза Гигова пред журналистите.

Междувременно стана ясно, че в момента тече процедура по избирането нов старши треньор на ансамбъла ни при девойките. Засега в офиса на федерацията има само една подадена кандидатура, а окончателният избор ще стане ясен в началото на август.