Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Гигова сподели след края на Световната купа в София, че е изключително доволна от българското представяне, както и от организацията на турнира.

„Аз съм безкрайно доволна, защото нашите момичета се представиха блестящо. Взехме два златни медала, сребърни, един бронзов – всичко това е прекрасно, защото беше един от най-силните турнири от Световната купа, а и е преди Олимпиадата“, сподели шефът на родната централа.

„Всички страни-участнички са много доволни. Поздравяват ни за много добрата организация. Всички са се чувствали много добре в залата, условията са били прекрасни за гимнастичките, за да могат да се представят много добре.“

„Евгения Канаева се представи блестящо, съдийките я познават. Много силно се представиха и другите две руски гимнастички – Дария Кондакова и Дария Дмитриева. Нашата Силвия Митева беше както винаги – стабилна и много добра. Ансамбълът беше блестящ, особено първия ден. Допуснаха малки грешки на ленти и обръчи през втория ден, но това не е фатално, защото оставиха безкрайно хубаво впечатление“, завърши Мария Гигова.