Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова бе един от основните виновници за осъществяването на Световната купа в София. Златното момиче на България бе сред организаторите на турнира в Арена Армеец София.

„Аз съм максималист и мисля, че можеше да бъде по-добре откъм организация, но резултатите са прекрасни“, сподели Мария Петрова след приключването на изключително силното състезание.

„Помагам малко в артистична насока на Силвия Митева и съм благодарна, че можем да работим заедно. Много, много сме работили за лента специално, но има още много. Аз съм специалист по артистичност и затова помагам в тази насока. Има още какво да подобрим, няма да го посочвам сега, но ще го направим“, добави именитата ни състезателка от близкото минало.

„Мисля, че това състезание беше едно добро изпращане на нашата публика за Олимпийските игри и едно добро представяне на нашите момичета в двата дни. Имахме нужда от това състезание, имахме нужда от нашата хубава публика и от този положителен заряд, с който те аплодираха всички. Страшно добра публика, защото оценяваше и аплодираше всички. Нека грешките да останат тук, а на Олимпийските игри съм сигурна, че ще бъдат перфектни, както бяха в Монпелие (на Световното първенство през миналата година – бел. ред.)“, коментира представянето на българския отбор Мария Петрова.

„Много харесвам Канаева. Смятам, че тя е велика. Тя е гимнастичка дарена с толкова голям талант, но освен това е и много работлива. Неслучайно има толкова добри резултати. Отдавам й чест, защото тя е и олимпийска шампионка“, завърши Мария Петрова.