43-годишният Тайгър Уудс направи едно от най-великите завръщания в историята на спорта. Той сложи край на 11-годишна пауза, след която спечели пета Мастърс титла (в Огъста) в кариерата си и общо 15-а от Мейджър турнир.

Постижението на Уудс не подмина смятания за най-велик баскетболист в историята - Майкъл Джордан: "За мен това е най-великото завръщане в спорта, което съм виждал. Той трябваше да промени своята игра, своето виждане за живота. Всичко. Направи го. Той се питаше дали може да се върне. Трябваше да свърши много работа", заяви Джордан.

"Мисля, че Тайгър бе единственият човек, който вярваше в своето завръщане. Никой друг не вярваше. За мен това е невероятно. Изключително постижение", добави той.

Джордан също е имал кратки престои извън игра. Малко след смъртта на баща си великият баскетболист (1992 г.) се завръща с три шампионски пръстена. 

През 2016 и 2017 г. Уудс пропусна Мастърса заради тежка контузия в гърба, а освен това през 2017 г. прекара нощ в ареста за безразсъдно шофиране. Операцията на гръбнака обаче даде нов шанс на Уудс, който през 2018 г .отново напомни за себе си. 

За него това бе първа Мастърс титла от 2005 г. насам като по този начин се доближи само на една от рекорда на Джак Никлаус от 6. Много време бе минало и от последната му Мейджър титла - на US Open 2008.  

Едно от най-великите завръщания в спорта - Тайгър Уудс спечели Мастърса