С изключителен финал Тайгър Уудс сложи край на 11-годишна пауза, за да спечели пета Мастърс титла в кариерата си и общо 15-а от Мейджър турнир.

На 18-а дупка Уудс завърши с два удара под пара, с което в крайна сметка приключи турнира с -13, с един по-малко от тримата си колеги Дъстин Джонсън, Ксандър Шофъл и Брукс Кьопка.

Така на 43-годишна възраст Уудс направи едно от най-великите завръщания в историята на спорта. В последните години голфърът имаше проблеми от най-различно естество - здравословни и лични, довели до огромен спад и приказки, че е приключил със спорта.

През 2016 и 2017 Ууудс пропусна Мастърса заради тежка контузия в гърба, а освен това през 2017 прекара нощ в ареста за безразсъдно шофиране. Операцията на гръбнака обаче даде нов шанс на Уудс, който през 2018 отново напомни за себе си. 

За него това бе първа Мастърс титла от 2005 насам като по този начин се доближи само на една от рекорда на Джак Никлаус от 6. Много време бе минало и от последната му Мейджър титла - на US Open 2008.