Най-скъпият боксов мач в историята все пак ще се състои. Поне това твърдят последните информации от лагера на световния шампион в полусредна категория Мани Пакиао. Филипинецът трябва да се бие с Флойд Мейуедър-младши на 13 март в Лас Вегас, като двамата ще разделят 50 милиона долара, а освен това рекламните приходи могат да ударят 150 милиона.

Вчера наяве излезе основният проблем боят все още да не е напълно уговорен – желанието на Мейуедър и неговия щаб да се прави олимпийски кръвен допинг тест, и отказът на Пакиао да се подложи на такъв преди мача.

Промоутърът на Пакиао, Боб Арум, първоначално реагира много остро и обяви: „Що се отнася до мен, бой няма да има.” Само часове по-късно обаче той промени курса и предложи компромисно решение, което Мейуедър вероятно ще приеме. „Мани ще даде колкото допинг проби му се поискат чрез урина. Що се отнася до кръвните тестове, той е съгласен на три – един през януари, в седмицата, в която се обяви боят (6 януари), един – месец преди мача, не по-късно от 13 февруари, и последен веднага след срещата, в съблекалнята на Мани,” каза Арум.

Промоутърите на Мейуедър от своя страна твърдят, че Пакиао използва стероиди, и по-специално хормона на човешкия растеж – нещо, което разбира се от лагера на филипинеца категорично отричат. Медиците обаче все още не са обединени по въпроса, дали кръвния допинг тест засича въпросния хормон, затова Пакиао и представителите му не желаят да се изтегля кръв от тялото на боксьора непосредствено преди боя.