Дългоочакваният сблъсък между двама от най-добрите боксьори в света бе почти договорен, но в крайна сметка може и да не се състои. Флойд Мейуедър-младши и Мани Пакиао трябваше да се бият на 13 март в MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас. Един малък детайл обаче е на път да провали т.нар. Бой на десетилетието.

Преговорите са в застой, тъй като щабът на Пакиао отказа да му бъде направена допинг проба по олимпийските методи. Треньорът на Пакиао Фреди Роуч обяви, че боксьорът няма против като цяло да даде кръв, но самият наставник не иска това да става 48 часа преди боя. От другата страна мениджърът на Мейудър заяви, че неговият клиент няма да стъпи на ринга, ако Пакиао не мине през въпросния тест.

И двете страни са съгласни, че това е единственият проблем, който възпрепятства пълното финализиране на договора.

Промоутърът на Мани Пакиао Боб Арум обяви искането за допинг проба толкова малко преди мача за „абсолютна лудост”, която се прави само с цел да мъчи неговия боксьор, който се страхува от игли. Според Арум, това искане доказва, че Мейуедър не иска да се бие наистина.

„Той е готов да даде кръв в началото на годината, и е съгласен да дава урина за изследване всеки ден, но няма да даде кръв преди мача,” добави Арум.

Друг близък до Пакиао твърди, че според боксьора, тегленето на кръв толкова малко часове преди сблъсъка уврежда тялото, но Мани е готов да направи компромис, като даде кръв един месец преди боя. Твърди се още, че ако нещата опрат само до неговото решение, Пакиао ще се откаже от боя, ако трябва да даде кръв 48 часа преди него.

До момента не бе имало съмнения, че Пакиао използва забранени стимуланти, преди именно Мейуедър да го обвини, че е на стероиди. Пакиао обаче преминава чисто през всички тестове, които са му правени досега.