Лондон ще бъде домакин на четири двубоя от НФЛ през 2019-а. Два от тях ще бъдат играни на новия стадион на Тотнъм, а други два на "Уембли".

Новото съоражение на "шпорите" е пригодено за американски футбол и по принцип трябваше да бъде домакин на двубоя между Сиатъл Сийхоукс и Оуклънд Райдърс през октомври, но все още не е готов.

В последните седмици "Уембли" пък бе домакин на три двубоя от НФЛ, които се проведоха при пълен капацитет.

"Лондон е световната столица на спорта", сподели кметът на града Садик Хан. "Да домакинствата тук мачове от НФЛ е фантастично за феновете на американския футбол във Великобритания, както и на феновете в цяла Европа."

Двубоите, които ще се играят през следващата година, ще направят НФЛ мачовете, играни в Лондон, общо 28 след първия през 2007-а. Само три от 32-а отбора в НФЛ не са играли все още в града.

"Лигата носи невероятна атмосфера в стил Супербоул във Великобритания, а спортните фланелки на тимовете от НФЛ изпълват Уембли с рекордни числа. Сигурен съм, че двата двубоя при Тотнъм следващата година също ще бъдат огромен успех, а Великобритания отново ще покаже страстта и ентусиазма си за този фантастичен спорт", сподели спортният министър Трейси Крауч.