Бившият футболист на ЦСКА и любимец на Сектор Г Стойко Сакалиев коментира за Gong.bg какви могат да бъдат ползите от колоезденето, темата за велоалеите, както и какво носи самият спорт за здравето на човека. Любимецът на Сектор Г се занимава професионално с този спорт, а неговото мнение със сигурност представлява интерес.

"Колоезденето е много хубав спорт, който може да се практикува както професионално, така и любителски. Всичко е въпрос на гледна точка. Аз карам професионално, но с колелото можеш да стигнеш от точка А до точка Б с помощта на велоалеите. Що се отнася до тях е хубаво да бъдат така направени, че да са удобни както за колоездачите, така и за шофьорите", коментира той.

"Велоалеите в София не са много, но не са и малко", каза още той.

"С колелото човек може спокойно да се придвижва до работа, а със сигурност това е и една добра тренировка на тялото", добави колоездачът.

"Около час, час и половина е хубаво човек да прекарва на велосипеда когато има възможност. Всеки човек може сам да избере и типа велосипед, на който да се качи, дали шосеен, дали байк, но това вече зависи от предпочитанията на самия колоездач", каза в заключение Сакалиев. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.