Българинът Любен Илиев загуби драматично мача за бронза при най-тежките на Европейското първенство по борба в Рига. В категория до 125 килограма свободен стил Илиев и Алексей Николаев (Беларус) завършиха 4:4, но Николаев заслужи отличието, след като последен успя да отбележи точки в двубоя.

Българинът навакса изоставане от 0:2 и изравни малко преди края на първата част. В средата на втората част той успя да мине зад гърба на съперника си и взе нови 2 точки. 57 секунди преди края Николаев изравни.

В последните секунди Илиев опита атака и беше близо до успешното й завършване, но силите му не достигнаха. Така той не успя да стигне до втори медал от континентален шампионат след бронза през 2013 година, макар и в категория до 96 килограма.

Така България остана с четири бронзови отличия в Рига, две от които спечелиха по-рано днес Николай Куртев в категория до 70 килограма свободен стил и Мими Христова в категория до 58 килограма.

Преди това с бронз се окичиха Елица Янкова в категория до 48 килограма и Георги Вангелов в категория до 57 килограма свободен стил. В събота е предпоследният ден на шампионата, в която стартира надпреварата в класически стил.

Четирима българи ще излязат на тепиха утре. Това са Радослав Василев (категория до 59 килограма), Константин Стас (66), Елис Гури (98) и Любомир Димитров (130). /БТА