Българката Мими Христова спечели бронзов медал на Европейското първенство по борба в Рига, Латвия. В схватката за третото място Христова тушира германката Луиза Хелга Герда Ниймеш.

Така тя стигна до бронза на континентален шампионат за втори път след 2014 година. Христова донесе и трето отличие на България в Рига след бронзовите медали на Елица Янкова в категория до 48 килограма и на Георги Вангелов в категория до 57 килограма свободен стил.

Малко след това Николай Куртев донесе четвърто отличие за България на Европейското. В схватката за третото място в категория до 70 килограма свободен стил той победи с 9:2 точки Адриан Йонуц Мойзе (Румъния).

Куртев се отърси от лошото начало, след като изоставаше с 1:2 след първата част и с поредица от добри атаки в средата на втората той успя да вземе 6 безответни точки, за да обърне до 7:2 в своя полза. В самия край българинът добави още 2 точки и стигна до крайната победа, с което и до първия си медал от голям шампионат.

Свободнякът Любен Илиев при най-тежките до 125 килограма също ще се бори за третото място по-късно тази вечер срещу Алексей Николаев (Беларус).