Шампионът на WBA в лека категория Хорхе Линарес (44-3) полага последни усилия в тренировъчния си лагер преди дългоочакваната среща с украинската суперзвезда Васил Ломаченко, която ще се състои на 12-ти май в "Медисън Скуеър Гардън", Ню Йорк.

По време на последната си тренировъчна сесия Линарес заяви, че е добавил много умения към арсенала си и е тренирал много нови тактики, което го кара да се чувства уверен преди предстоящата среща с Ломаченко.

"Всеки ден тренирам нещо ново, което да ми помогне да победя Васил Ломаченко. Той е много добър, бърз и точен боксьор. Ломаченко има много добри качества, но няма такова нещо като перфектен боксьор", заяви Линарес.

32-годишният Линарес се чувства на върха на кариерата си. Венецуелецът е в серия от 13 поредни победи и смята, че сега е точното време за двубой с някого от калибъра на Ломаченко, който пък, от своя страна, ще се опита да стане шампион в три теглови категории.

Линарес за последно се би през януари, когато надделя над Мерсито Геста чрез съдийско решение в Ингълууд, Калифорния. Тогава той спечели доста пестеливо, но Линарес знае, че ще са му нужни много повече усилия, за да победи двукратния олимпийски шампион.

"В кариерата си имам три загуби, но винаги съм се изправял и съм продължавал. Вече имам седем или осем защити на титлата. Идеята е да продължа да работя упорито и да давам най-доброто от себе си. Сега работя двойно или тройно повече, отколкото за срещата ми с Мерсито Геста, защото това е възможността, за която мечтаех. Защо да загубя този шанс, когато имам всички необходимо, за да победя Ломаченко", завърши Линарес.