Американецът Сеп Къс постигна първата си победа в Обиколката на Франция, след като спечели 15-ия етап от Серет до Андора ла Веля.

26-годишният Къс измина 191,3 километра из източната част на Пиринеите за 5 часа, 12 минути и 6 секунди. Американецът пристигна в столицата на Андора с преднина от 23 секунди пред 41-годишния испански ветеран Алехандро Валверде ("Мовистар"). Трети на 1:15 минути финишира нидерландецът Ваут Пулс от "Бахрейн-Викториъс", който бе начело на група от петима колоездачи.

Основната група с претендентите за генерално класиране, в която бе и водачът Тадей Погачар от тима на "Обединените арабски емирства", пристигна на финала с изоставане от 4 минути и 51 секунди от Къс. 

По-сериозно изоставане направи единствено французинът Гийом Мартен ("Кофидис"), който загуби второто място в общото подреждане, изоставайки на 8:45 минути от Сеп Къс.

Седмица преди края на 108-мото издание на "Тур дьо Франс" словенецът Погачар запазва "жълтата фланелка" с общо време от 62 часа, 7 минути и 18 секунди. Втори на 5:18 минути е колумбиецът Ригоберто Уран от "Едюкейшън Фърст". Трети на 5:32 минути се движи датчанинът Йонас Вингегор, на секунда пред четвъртия Ричард Карапас (Еквадор/"Инеос").

Днешният тежък планински етап обаче донесе размествания в класирането при катерачите. Новият носител на "бялата фланелка на червени точки" е Ваут Пулс със 74 точки. Втори с 66 е канадецът Майкъл Уудс ("Израел Старт-ъп Нейшън"), а трети и четвърти с по 64 точки са колумбиецът Наиро Кинтана ("Аркеа") и белгиецът Вут ван Аерт.

При спринтьорите "зеленото трико" остава на гърба на британеца Марк Кавендиш ("Декьонинк-Куик Степ") с 279 точки, следван от австралиеца Майкъл Матюс ("Байкексчейндж") с 207 и белгиеца Яспер Филипсен ("Алпесин-Феникс") със 174.

В понеделник е последният почивен ден в Обиколката на Франция, а във вторник ще бъдат изминати 169 километра от Пас де ла Каса до Сен Годенс.