Европейският шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Кубрат Пулев - Кобрата, ще стане треньор за няколко часа. Той ще изпълнява ролята на секундант в ъгъла на своя добър приятел Спас Генов на галавечерта "Завръщането" от веригата "Боксмания". Шоуто, което се организира от мениджъра Васко Василев, със съдействието на Професионалната боксова лига, ще се състои на 18 май в столичния "Зимен дворец".

Кобрата отложи своята ваканция с няколко дни, за да помогне на най-добрия си приятел от националния отбор. Двамата със Спас бяха неразделни по лагери с представителния тим.

Генов ще пристигне за 6-рундовия мач в полутежка категория със сърбина Миле Николич от Германия. Вече трета година бургазлията живее в Дюселдорф, където тренира и играе професионални мачове. До момента европейският вицешампион от Пловдив'06 има 6 победи (5 с нокаут) от 6 мача.

Хавиер Криспуло Андино - Аржентинската кобра, ще пристигне в началото на следващата седмица в България с презокеански полет. Той ще се бие с Алексей Рибчев за пояса на Универсалната боксова организация в средна категория. Андино тренира от шест седмици за срещата, като е на специален режим, за да свали килограми.

В отлична форма се намира бившата световна шампионка при жените Галина Иванова. Тя ще има много трудна съперничка в лицето на Флейс Дженджи (Сър), която има два мача за световната титла. Двубоят в категория петел е в шест рунда по две минути.

Специално за българските фенове на бокса тримата участници на Олимпиадата в Лондон - Александър Александров (49 кг), Детелин Далаклиев (56) и Тервел Пулев (91 кг) ще изиграят мачове по правилата на аматьорския бокс срещу съперници от чужбина.

Все още има билети за галавечерта. Цената за предварителна продажба е по 15 лв. в мрежата на "Ticketstream". В залата стойността на пропуските ще бъде 20 лв. ВИП местата до ринга са на стойност 50 и 100 лв.