Тримата български боксьори с олимпийски квоти за Игрите в Лондон ще покажат своите умения на ринга по време на галавечерта "Завръщането" от веригата "Боксмания". Шоуто ще се проведе на 18 май в столичния "Зимен дворец".

Александър Александров (51 кг), Детелин Далаклиев (56 кг) и Тервел Пулев (91 кг) ще изиграят мачове срещу чуждестранни съперници по правилата на аматьорския бокс. Старши треньорът на националния отбор Михаил Таков направи жест за всички фенове на спорта у нас, за да могат да видят героите, които ще представят страната на олимпийските игри в Лондон. По това време най-добрите наши боксьори ще бъдат на лагер в Белмекен, но ще дойдат до столицата, за да изиграят официални срещи. Това ще бъде една от последните проверки за тях преди битките в Лондон. Съперници на Тервел Пулев, Детелин Далаклиев и Александър Александров ще бъдат боксьори от Сърбия и Черна гора.

В основния мач на галавечерта Алексей Рибчев ще се бие в 12-рундова среща с Хавиер Криспуло Андино - Аржентинската кобра. Двубоят е за титлата на Универсалната боксова организация в средна категория. На ринга ще се завърнат бившата световна шампионка при жените Галя Иванова и дългогодишния национал Спас Генов, който има 6 победи от 6 мача при професионалистите. Сред останалите участници ще бъдат боецът в полутежка и тежка категория Явор Маринчев. Той ще се боксира отново, след като беше намушкан през миналата година в плевенски бар. Четвъртфиналистът от Евро 2006 Самет Хюсеинов ще направи своя професионален дебют.

"Боксмания" е едно ново начало за българския профи бокс - коментира мениджърът Васко Василев, който е главен организатор на шоуто. - Искам да благодаря на Професионална боксова лига с президент Камен Пенков, че той и Управителният съвет подкрепиха идеята ми. На 18-ти май феновете ще видят в "Зимния дворец" един различен бокс от това, което са наблюдавали до сега. Единствената ми цел е мачовете да са максимално оспорвани. Нагледал съм се на уредени мачове силен срещу слаб и не съм фен на тези прояви. За да се върнат феновете на бокса в залата, са нужни равностойни битки между първокласни съперници. Галя Иванова ще се изправи срещу опитната Флайс Дженджи, която се е била два пъти за световната титла. Тя е корава съперничка и ако българката не покаже най-добрата си игра, може да пострада."

Галавечерта ще бъде предавана пряко от "Нова Спорт". Билетите за шоуто са по 15 лв. при предварително закупуване и 20 лв. в деня на мача. Пропуските са пуснати в мрежата на ticketstream и на касата на НДК. Преди броени дни имаше и 100 промоционални билета по 10 лв., но те вече са изчерпани. Местата за ВИП масите са между 50 и 100 лв. на човек. Хората с предварително закупени билети ще участват в томбола за разпределение на четири уикенда в хотел в Банско.