Българският боксьор Кубрат Пулев очаква своя шанс да се изправи срещу световния шампион в тежка категория Владимир Кличко. Международната федерация по бокс (IBF) задължи украинеца да излезе на ринга и да защити титлата си срещу Кобрата - решение, с което протакането на дългоочаквания мач изглежда ще бъде прекратено. Очаква се битката за най-престижната боксова титла да се състои през септември тази година.

Самият Кубрат е уверен, че при добра подготовка може да победи Кличко. Ако мачът срещу Владимир бъде насрочен за септември, Пулев няма да играе други мачове до тогава. Ако обаче двубоят бъде договорен за декември, Кобрата може и да излезе още веднъж на ринга преди битката за шампионския пояс. Ето какво каза той пред 24 часа:

- Кубрат, по-близо си от всякога до мач за световната титла. Наистина ли това бе подаръкът, който чакаше за рождения ден?
- Може да се каже, официалните писма до Международната боксова федерация бяха пуснати преди повече от 10 дни и очаквахме да дойде това решение да задължат Владимир Кличко да се бие с мен. Сега ще видим какво ще решат от неговия щаб.

- Очакваш ли той да избегне поради някаква причина двубоя и така да оваканти титлата на IBF?
- Възможно е, но при тези обстоятелства вече съм почти сигурен, че ще има такъв мач. Неговата голяма цел е да обедини и четирите титли, така че едва ли ще се откаже без бой от едната, която вече притежава.

- Какво всъщност означава за теб този мач с Кличко?
- Ами това е възможността, която чаках толкова дълго време. Този мач дава смисъл на всичко, което съм правил до момента. На всичките усилия, тренировки и лишения. Това е шансът да покажа кой съм и какво мога.

- Винаги си казвал, че можеш да победиш Кличко. Напълно уверен ли си в успеха?
- Естествено, че може и да загубя, в живота нищо не е сигурно и гарантирано 100%. Аз просто съм уверен във възможностите си и съм сигурен, че при една добра подготовка шансовете ми за победа ще бъдат големи.

- Какво предстои оттук нататък за теб?
- В понеделник заминавам за Германия и там ще подновя тренировки. Трябва да изчакаме какво ще бъде решено след преговорите, така или иначе всичко ще стане ясно в рамките на 2 седмици.

- Кога и къде очакваш да се състои двубоят с Кличко?
- Със сигурност ще е тази година, най-вероятно през септември или октомври. Според мен мачът ще е в Германия, защото там има най-голям интерес към бокса. Общо взето, там е меката на професионалния бокс.

- Има ли вариант да изиграеш още един мач преди този с украинеца?
- Ако насрочат срещата за септември или октомври, дотогава няма да се бия. Ако обаче определят дата за декември, може и да направя един мач. Всичко това обаче са предположения, нека да изчакаме официалното решение.