Кръгла маса срещу агресията събра в Смолян световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова, световния шампион по самбо и балкански шампион по джудо Божидар Темелков, футболиста на ЦСКА Митко Митков, както и младежи от града. Проявата е част от кампанията, съпътстваща реализацията на проекта на асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта – “Младите хора – Бъдещето на България – в действие”.

Митко Митков

На кръглата маса бе представена картината на художника Огнян Кузманов „Израстване от Агресия до Личност”. Върху нейното създаване е работено една година, като идеята е тя да обиколи цялата страна. От асоциация „Докосни дъгата“ са си поставили за цел чрез изкуство, музика и спорт да стигнат до младите хора в страната и да им помогнат да осъзнаят навреме, че агресията не води до победа и успех в живота.

Участниците в кръглата маса станаха свидетели на творчеството на Станимира Петрова, която след 10-годишно прекъсване хвана четката за рисуване и сътвори съпътстваща картина за Агресията през нейния поглед.

Картините на Огнян Кузманов и Станимира Петрова ще останат известно време в Смолян, за да може да достигнат до още младежи, след което ще бъдат представени и в други градове.